­

Op zaterdag 27 mei 2017 is in het dorpshuis van Vijfhuizen de nieuwe cd van Shantykoor VOC gepresenteerd aan burgemeester Weterings van Haarlemmermeer. Burgemeester Weterings is ook beschermheer van VOC en gaat de cd "op koers" zeker luisteren. Iedereen die heeft bijgedragen aan het tot stand komen van deze CD werd door de voorzitter bedankt voor het vele werk dat is verricht.

Het verslag in de Hoofddorpse Courant:

Fraaie cd voor burgermeester Weterings

Shantykoor VOC ligt goed op koers

Vijfhuizen, Frans Witteman

1495901142"Als de hectiek van het besturen van onze mooie gemeente u even teveel wordt, zet dan deze cd op en luister naar de prachtige nummers die er op staan."
Burgemeester Theo Weterings, beschermheer van shantykoor VOC moet hartelijk lachen om de woorden van voorzitter Aad Kuijk die hem deze warme zaterdagmiddag het eerste exemplaar van de nieuwe cd overhandigt. Het muziekschijfje heeft de naam "Op Koers" meegekregen. Het is de tweede cd van het Vijfhuizense shantykoor. In 2006 zag "Overstag" het levenslicht. Van deze cd zijn zo'n 800 exemplaren de kajuitdeur uitgegaan. "We vonden dat het de hoogste tijd was geworden voor een nieuwe cd vol fraaie shanties uit ons omvangrijke repertoire van ruim 120 liederen.We kregen last van storm en tegenwind, maar uiteindelijk lagen we op koers en gingen met volle zeilen op ons doel af. Het resultaat mag er zijn" verzekert Aad Kuijk. Burgemeester Weterings twijfelt er niet aan. Hij geniet van de gemoedelijke sfeer en de al dan niet sterke verhalen en bedankt de zeemansvrouwen voor het afstaan van hun mannen voor de repetities en de opname van de cd op 25 maart. In zijn werkkamer kan Weterings niet naar de muziek luisteren. "Maar thuis ga ik er zeker van genieten", belooft hij.

"Op Koers" is veel meer dan alleen een titel voor de nieuwe cd van het in oktober 1998 opgerichte koor dat uit een kleine veertig zangers en zes accordeonisten uit Vijfhuizen en omliggende plaatsen bestaat en met Ingrid Prins een vakbekwame dirigente voor het koor heeft staan.
Shantykoor VOC ligt lekker op koers. Dankzij enthousiaste leden en hardwerkende vrijwilligers zit de vereniging goed in elkaar en is een graag geziene gast in het gemeentehuis in Hoofddorp, in zorgcentra, bij Shantyfestivals, jubilea en andere feestelijke gebeurtenissen. Met een blik op de vrolijke meute omschrijft koorlid Steve Bronwasser uit Nieuw-Vennep het zo. "Vrolijke en leuke muziek met veel acts en een internationaal repertoire is het wapen van het koor dat weliswaar geen concertgebouwhoogte haalt maar wel als een hechte vriendenclub staat te zingen."

Klik hier om naar de bijbehorende foto's te gaan!

Mis de boot niet, boek ons direct!  06 - 45 58 84 79

 

 

­