­

Vijfhuizen Zeebonken. Ruwe bolster, blanke pit. Shantykoor VOC uit Vijfhuizen kwam er zondagmiddag niet over uit gezongen tijdens de muzikale wereldreis.

Vanwege de naderende Valentijnsdag kreeg het optreden in dorpshuis d'Oude Waterwolf de naam Valentijnshanty mee. In een vol programma bezong het koor onder leiding van kapitein Ingrid Prins de vele Valentijns die in alle uithoeken van de wereld veroverd waren. Van Neeltje Jacoba tot blonde Greetje, van la bella Margarita tot Mary in The fiels of Athenry.

valentijnshanty met rode rozen Het volle dorpshuis reageerde enthousiast op de met veel humor gezongen liederen en aankondigingen, op de acts, op de solisten en op de liefs zes accordeonisten die het shantykoor begeleidden. Onder hen de 85-jarige Zwanenburger Henk Maliepaard die op 10 februari met gebak bij de koffie vierde dat hij die dag 75 jaar accordeon speelt en evenzoveel jaar lid is van Accordia. Een uniek jubileum. Het publiek feliciteerde Henk daarmee met een ovationeel applaus.

Blanke pit. Aan het eind van het optreden worden alle dames in de zaal verrast met een rode roos. Omdat het bijna Valentijnsdag is.

valentijn 1

valentijn 2

valentijn 3

valentijn 4

Mis de boot niet, boek ons direct!  06 - 45 58 84 79

 

 

­